MakersClub pakt uit voor inspiratiefestival

Op zaterdagmiddag 9 november organiseert de MakersClub in het eLAB van Bibliotheek Hoogezand een bijeenkomst. Deze vrije workshop staat in het teken van het Innovatiefestival op 7 december. Als makersclub zijn we van 10:00 tot 17:00 aanwezig op het Innovatiefestival Midden-Groningen in het eLAB met de gemaakte prototypes.

Bij de workshop op 9 november is het idee om samen in één middag met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende prototypes te bouwen. Deze keer hebben we o.a een greenscreen waarmee je zelf met video of foto kunt kiezen voor de wereld waarin je beweegt. Ook hebben we een Xbox Kinect camera waarmee we graag een interactieve installatie willen bouwen. Vind je het chill om met textiel (kleding) en ledjes (programmeerbare Bright-dots) te experimenteren, dan hebben we meerdere modules beschikbaar.

We hebben natuurlijk ook nog steeds bouwpakketten voor robotica en elektronica: diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren waarmee beginners, maar ook meer ervaren makers vrij mogen experimenteren en bouwen. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

De Makersclub wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het E-lab toegankelijk te maken voor iedereen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij.

Het gaat er vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat aanspreekt en meer wilt kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren.

Zowel bij het eLAB als bij de Makersclub kun je terecht als vrijwilliger / begeleider van workshops. Tot ziens op 9 november 13:00 tot 16:00 in het eLAB!

Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong en oud, opa / oma / ouders / kinderen / hobbyisten / programmeurs en leerkrachten. De toegang is gratis.

 

Volgende datum voor Makersclub workshop na het festival op 7 december is op zaterdag 14 december.

Graag even opgeven via info@makersclub.nl

www.makersclub.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *