Data Makersclub Workshops 2019

De volgende data voor 2019 hebben wij afgesproken met het eLAB in de Bibliotheek Hoogezand.
15 juni, 14 september, 12 oktober, 9  november en 14 december. Van 13:00 tot 16:00.

Het zijn vrije workshops met verschillende Arduino / robotica-projecten. We proberen elke keer extra aandacht te geven aan een specifieke techniek of opdracht. We zullen ook aan de slag met Challenges zoals zwerfafval, domotica, etc.

15/6 Solar-projecten met zonnepaneeljes die de motortjes, sensoren en microprocessors van stroom voorzien.
14/9 Afvalbakken slimmer maken en afvalrobots bouwen

Het idee is om samen in één middag met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende werkende prototypes te bouwen en te experimenteren met aanwezige robotica bouwpakketten en elektronica. Er zijn meerdere bouwpakketten voor robotica en elektronica: diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren waarmee beginners, maar ook meer ervaren makers vrij mogen experimenteren en bouwen. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

De Makersclub wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het E-lab toegankelijk te maken voor iedereen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij.

Het gaat er vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat leuk vindt en meer wilt kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren.

Zowel bij het eLAB als bij de Makersclub kun je terecht als vrijwilliger / begeleider van workshops. Tot ziens op 15 juni 13:00 tot 16:00 in het eLAB!
Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong en oud, opa / oma / ouders / kinderen / hobbyisten / programmeurs en leerkrachten. De toegang is gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *