Arduino software

     

Voor Arduino hardware kun je kiezen uit allerlei verschillende ontwikkelplatformen:

  • Het meest gebruikte het officiële Arduino IDE pakket.
  • Daarnaast is PlatformIO (VisualStudio IDE plugin) zeker de moeite waard om eens te bekijken, dit is echter meer voor de gevorderden onder ons.
  • Een nog vrij nieuw platform is Visuino: dit is een visueel programmeer platform voor zowel beginners als gevorderden! Het mooie van dit pakket is dat de focus meer op het maken van dingen ligt dan het programmeren. Visuino is helaas geen gratis software maar je kunt het 14 dagen uitproberen. Daarna dien je de standaard of de professionele versie te kopen: de standaard versie biedt overigens meer dan genoeg. De meeste hardware zit al standaard in het pakket, bibliotheken worden automatisch geladen. Je hoeft dus niet steeds te zoeken naar de een of andere bibliotheek om te kunnen compileren. Dat is wel prettig, ook voor gevorderden.

Bij de Makersclub maakt men gebruik van alle drie de pakketten, met Visuino zijn we net begonnen. De bedoeling is dat we op deze website daar ook de nodige projecten van plaatsen. Om iedereen wat op weg te helpen zullen we de nodige info over Visuino gaan verzamelen en op de site zetten.