30 juni 2018: prototyping workshop in het eLAB

Op zaterdagmiddag 30 juni 2018 organiseert de Makersclub samen met de bibliotheek in het eLAB Hoogezand een eerste prototyping workshop met verschillende microprocessoren. Het gaat oa. om MakeyMakey, Micro:Bit, Arduino, Raspberry Pi en voor de liefhebber IoT (ESP).

Het idee is om in één middag met een brede doelgroep van beginners tot gevorderden verschillende werkende prototypes te bouwen en te experimenteren met aanwezige robotica bouwpakketten en elektronica. Zo hebben we uitgebreide bouwpakketten voor een Polargraph (een XY robot tekenbord), en voor een robothand, maar ook diverse arduino’s en programmeerbare boards met sensoren waarmee beginners, maar ook meer ervaren makers vrij mogen experimenteren en bouwen. In het eLAB zijn ook 3D printers en een lasersnijder beschikbaar voor een model of constructie.

De Makersclub wil graag spelenderwijs de 21ste eeuwse vaardigheden bevorderen door faciliteiten zoals beschikbaar bij het E-lab toegankelijk te maken voor iedereen. Digitale fabricage en het begrijpen en laden van scripts op microprocessoren horen daarbij.

Het gaat er deze middag vooral om iets werkends te bouwen. En als je dat leuk vindt en meer wilt kun je vervolgens ook het ontwerp aanpassen, hacken of zelf gaan programmeren.

Zowel bij het eLAB als bij de Makersclub kun je terecht als vrijwilliger / begeleider van workshops. Tot ziens op 30 juni in het eLAB!
Er is technisch ‘speelgoed’ voor jong en oud, opa / oma / ouders / kinderen / hobbyisten / programmeurs en leerkrachten. De toegang is gratis.

 

Voorbeelden zijn:

Meer info en opgave: Info@makersclub.nl Toine Fennis: 0622461394

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *