Hoe kunnen we helpen?

< Alle onderwerpen

LED’s

Voor diverse projecten worden LED’s gebruikt, op Wikipedia kun je allerlei info over dit handige elektronica onderdeel vinden.

Led’s zijn verkrijgbaar in allerlei formaten, kleuren en soorten, voor onze projecten maken we meestal gebruik van de standaard led. Voor het aansluiten van een LED op een Arduino of iets dergelijks heb je een voorschakelweerstand nodig. Je kunt in principe voor iedere led een standaard waarde van 220 Ohm of zo gebruiken, maar als het helemaal goed wilt doen dan gebruik je de juiste weerstandwaarde die bij de specifieke led hoort. Elke kleur led heeft z’n eigen werkspanning: als je nu in een project verschillende kleuren leds wilt gaan gebruiken dan is het wel leuk als ze allemaal op dezelfde licht intensiteit werken. Op de bovenstaande Wikipedia pagina vindt je alle details en hoe je de juiste weerstand moet berekenen.

Inhoudsopgave